Twitter

Kontaktirajte svetovalca

Želite več informacij?

PhoneIcon 01 200 22 80
EmailIcon

Gama System na 7. Slovenskem forumu inovacij (SFI) predstavila preboj v sodobnemu tržnemu raziskovanju in analizi javnega mnenja v realnem času

28. november 2012

Nacionalna komisija je na 7. Slovenskem forumu inovacij, ki je potekal 26. novembra, rešitev Gama System® PerceptionAnalytics uvrstila med najbolj inovativne storitve v letošnjem letu, in sicer je rešitev dosegla odlično 4. mesto v kategoriji storitev in 9. skupno uvrstitev izmed kar 136 prijavljenih inovacij.

Prva aplikacija tehnologije Gama System® PerceptionAnalytics je bila premierno uporabljena s strani POP TV za namen spremljanja sentimenta javnega mnenja povezanega s posameznimi kandidati za predsedniške volitve. Na podlagi tega se izračunava tudi t.i. politični indeks posameznega kandidata prikazan na www.predsedniškevolitve.si

Namen napredne rešitve Gama System® PerceptionAnalytics pa je bistveno širši:  Merjenje percepcij, ugotavljanje sentimenta objav, ugotavljanje komunikacijskega šuma ter zaznavanje kritičnih dogodkov, vse to v realnem času! Tako je rešitev uporabna tako za medije kot tudi za podjetja, policijo in druge organizacije. S poslušanjem javnosti lahko zajamemo specifične teme, opredeljene z iskalnimi kriteriji, nato pa jih lahko na številne načine natančneje analiziramo.

Gama System® PerceptionAnalytics z inovacijo omogoča nove pristope: v tržnemu raziskovanju; pri analizi javnega mnenja in ugleda; v ugotavljanju diferenciacije med podjetji in blagovnimi znamkami; pri upravljanju odnosov s strankami, rešitev pa je uporabna tudi kot dopolnitev press clippinga ter za upravljanje sprememb in krizni management v realnem času.

Inovacijo je na odprtem odru SFI predstavil tehnični direktor podjetja Gama System, Matevž Gačnik, ki je izpostavil pomen zaznavanja javnega mnenja v realnem času ter raznolikost analiz, ki jih inovacija omogoča.

Podjetje Gama System , ki sicer ponuja rešitve za obvladovanje dokumentov skozi celoten življenjski cikel, brezpapirno poslovanje, večanje konkurenčnosti in zniževanje stroškov, je tako v svoj asortima dodalo novo rešitev, katere potencial je, po odzivih javnosti in obiskovalcev SFI, resnično velik.