Twitter

Kontaktirajte svetovalca

Želite več informacij?

PhoneIcon 01 200 22 80
EmailIcon

ELES izbral Gama System E-Arhiv

04. avgust 2008

Elektro-Slovenija d.o.o. (ELES) bo imel, po namestitvi sistema varne hrambe digitalnih dokumentov Gama System E-Arhiv v njihov informacijski sistem, v uporabi vrhunski sistem arhiviranja elektronskih dokumentov, ki poleg moderne tehnologije XML omogoča visoko stopnjo integracije s poljubnim informacijskim sistemom znotraj družbe. Sistem varne hrambe E-Arhiv bodo uporabljali za varno, zanesljivo in dolgoročno hrambo lastnih elektronskih dokumentov in s tem olajšali delo zaposlenim, povečali odzivnost in vplivali na uspešnost poslovanja.

Družba ELES skrbi za vodenje slovenskega elektroenergetskega sistema ter zagotavljanje nemotene in kakovostne oskrbe Slovenije z električno energijo. V družbi je preko 500 zaposlenih, ki pri svojem delu ustvarijo ogromno količino pomembnih dokumentov. Zato je družba potrebovala učinkovito ter zanesljivo programsko rešitev za vpeljavo varne hrambe lastnih elektronskih dokumentov. Zahtevnim kriterijem je ustrezala le rešitev podjetja Gama System, kar je bil ključni kriterij za izbiro ponudnika. Z zaključenim projektom bo imela družba v uporabi celovito rešitev za arhiviranje elektronskih dokumentov, temelječo na sodobni storitveno usmerjeni arhitekturi. Gama System je sicer za svoj sistem varne hrambe Gama System E-Arhiv nedavno pridobila tudi akreditacijo Arhiva Republike Slovenije, ki potrjuje, da je sistem ustrezen in skladen z zakonodajo.

"Potrebe po varni in zanesljivi rešitvi so zahtevale napredno programsko opremo, ki bi zagotavljala visoko raven hrambe in dostopa, poleg tega pa mora rešitev ustrezati zahtevam zakonodaje," je dejal Gregor Novak, direktor sektorja za informacijske in komunikacijske tehnologije v družbi ELES. "Prepričani smo, da uvedba naprednega elektronskega arhiva predstavlja korak v prihodnost."

"Z uvedbo sistema za varno hrambo elektronskih dokumentov Gama System E-Arhiv so dokumenti v elektronskem arhivu, v nasprotju s klasičnim arhivom, takoj na voljo skrbnikom procesov in drugim aplikacijam. To bistveno poveča kakovost dela ob hkratnem znižanju porabe časa zaposlenih. Zaposleni se tako ukvarjajo le z vsebinskimi vprašanji, dokumenti in v njih vsebovane informacije pa so jim ves čas na voljo." je povedal mag. Marko Šobota, direktor družbe Gama System. "Odločitev družbe ELES, da v svoje poslovanje uvede našo celovito rešitev za varno hrambo elektronskih dokumentov predstavlja priznanje in obenem zavezo za nadaljnji razvoj uporabnikom prijaznih elektronskih storitev in rešitev."