GamaSystemLogo
Potrjevanje vhodnih računov
Potrjevanje vhodnih računov

Znižajte stroške nabave in računovodstva ter začnite uživati koristi, ki vam jih prinaša avtomatizirana likvidacija papirnatih in elektronskih računov.

V kolikor še vedno ročno zavajate prejete račune v knjigo prejetih računov ali celo v razne preglednice, potem zamujate velike denarne in časovne prihranke.

Zaposleni v podjetju (še posebno direktorji, vodje oddelkov) za rutinska opravila kot je likvidacija računov še vedno porabijo preveč časa in energije. Tukaj mislimo predvsem na fotokopiranje, pošiljanje papirnatih računov po organizaciji in med posameznimi enotami, ročno pretipkavanje, in telefonsko preverjanje pravilnosti posameznih postavk.

Zakaj ne bi ukinili teh nepotrebnih aktivnosti, poenostavili delo ter prihranili v povprečju 10 eur na prejeti račun? To pomeni v srednje velikem podjetju letni prihranek med 50.000 in 150.000 eur, ki si ga danes ne morete več privoščiti, da ga izgubite.

Izzivi, ki jih rešujemo

  • Nedoslednost uporabnikov pri uporabi obstoječih rešitev
  • Zalaganje, izgubljanje in iskanje prejetih računov
  • Ročno, zamudno in napačno vpisovanje prejetih računov
  • Plačevanje zamudnih obresti zaradi prepočasne likvidacije
  • Neučinkovit nadzor nad finančnimi obveznostmi

Vaše koristi

Prihranek časa

Ko prejeti račun po organizaciji potuje samo še v elektronski obliki, se čas za potrjevanja le tega zmanjša tudi do polovice. To pripomore učinkovitejšemu in cenejšemu izpolnjevanju pogodbenih obveznosti.

Prihranek denarja

Standardni prihranek potrjevanja računa znaša 10 eur, zato se vam lahko investicija povrne že v enem letu (ROI<12 mesecev). Prihranite in pridobite možnosti za koriščenje popustov za takojšnje plačilo in druga pogajanja pri dobaviteljih. S hitro likvidacijo, si boste dodatno zagotovili tudi pravočasno pripravo podatkov za obračun DDV.

Povečanje produktivnosti zaposlenih

S pomočjo tehnologije optičnega branja podatkov (OCR) se podatki iz papirnih računov samodejno zajamejo, enako se zgodi s podatki iz elektronskih računov (e-Slog). Tehnologija tako zmanjša možnost človeške napake in omogoča zaposlenim, da se osredotočijo na sprejemanje kvalitetnejših poslovnih odločitev.

Hitrejši in standardizirani procesi

Z elektronsko likvidacijo prejetih računov, boste imeli celosten vpogled v ozka grla in možnost njihove odprave. Omogočena vam bo sledljivost prejetih računov od zajema do prenosa v računovodski program, kar pomeni zmanjšanje tveganj za izgubo pomembnih poslovnih dokumentov.

Zagotovite si naštete koristi z rešitvijo Gama System© eDocs.

AnalyseBanner
Naročite analizo prihrankov>
Vnesite vaše podatke in pripravili vam bomo analizo prihrankov samo za vašo organizacijo.