Twitter

Kontaktirajte svetovalca

Želite več informacij?

PhoneIcon 01 200 22 80
EmailIcon

Gama System in ReFLEX

22. december 2011

Podjetje Gama System d.o.o. , eden izmed pomembnih partnerjev aktivno sodeluje na mednarodnem projektu ReFLEX, financiranem iz strani Evropske komisije. Koordinator projekta je podjetje CIM Grupe iz Niša, Srbije, partnerski člani pa so tudi Institut FZI iz Nemčije, Tehnična Univerza ICCS iz Aten, Grčije, Elektronska fakulteta iz Niša in gradbeno podjetje Investgradnja iz Leskovca, Srbije ter distribucijsko podjetje Vajomag iz Skopja, Makedonije.

Ideja projekta REFLEX

Na osnovi raziskave o novem modelu za opis dinamičnih poslovnih procesov, razviti ad hoc rešitev BPM, prilagojeno potrebam SME podjetij, katera bi pomagala do hitrejše odzivnosti glede na spremenljive zahteve kupcev. Doseganje poslovne prožnosti je nujen pogoj za poslovni razvoj malih in srednjih podjetij!

Glavni cilj je torej omogočiti sodelovanje malih in srednjih podjetij, da pridobijo konkurenčno prednost na področju upravljanja prožnosti poslovnih procesov.

Projekt je samo po 9 mesecih že v izvedbeni fazi! Pri uspešnem doseganju zastavljenih ciljev je pomembno vlogo odigralo podjetje Gama System, ki je povsem preseglo pričakovanja konzorcije.

Po uvodnem kick off srečanju 16. in 17.5.2011 v Nišu, je v začetku junija 2011 sledilo drugo plenarno srečanje v Atenah, katerega glavna tema je bil napredek projekta, dejavnosti realizirane v prvih mesecih in načrt sledečih aktivnosti. V začetku oktobra 2011, smo v Ljubljani gostili tretje srečanje, katero je bilo namenjeno predstavitvi prvih rezultatov in sicer GIS sistema v praksi (opredeljuje enostavne in kompleksne dogodke iz EDM, WMS, CRM in GIS viri dogodkov sistema, kot tudi identifikacije in opredelitve komponente CEP v REFLEX sistema). Predstavljen je bil tudi poslovni modeli SME partnerjev, pub/sub broker.

Zadnje plenarno srečanje se je zgodilo konec januarja 2012, v Beogradu in je bilo v prvi vrsti namenjeno izmenjavi SME partnerskih izkušenj, glede na imeplementacijo one-site ReFLEX komponentnih predpogojev. Sledila je razprava o nadaljnem razvoju komponent, funkcionalnosti, o kasnješi integraciji in možnostih razširitve primerov uporabe.