Twitter

Kontaktirajte svetovalca

Želite več informacij?

PhoneIcon 01 200 22 80
EmailIcon

Gama System razvila novo Mobitelovo storitev

19. junij 2008

Podjetje Gama System je razvilo pripomoček za operacijski sistem Windows Vista, ki se preko varnih protokolov povezuje in avtenticira z Mobitelovimi plačilnimi in sporočilnimi storitvami. Razvoj je zahteval lokalno in kriptirano shranjevanje identifikacijskih podatkov, uporabo tehnologije Windows Sidebar ter varnih spletnih storitev.

M: Namiznik omogoča pošiljanje kratkih sporočil SMS z uporabo poljubnega računalnika, ki ima nameščen operacijski sistem Microsoft Windows Vista. Storitev omogoča tudi vpogled v trenutno stanje mobilnega računa, ki vključuje pregled porabe govorne storitve SMS, podatkovnega prenosa in drugih plačljivih storitev podjetja Mobitel.

Ključna prednost nove storitve je v enaki ceni poslanega sporočila SMS, ne glede na lokacijo uporabnika. Mobitel tako svojim naročnikom omogoča pošiljanje sporočil SMS skladno s ceno v domačem omrežju, ne glede na to, ali je v Sloveniji ali v tujini.

Dolžina sporočil SMS ni omejena na 160 znakov, pač pa omogoča pošiljanje daljših sporočil, ki se v primeru podpore na mobilniku prejemnika združijo v eno samo. Omogočen je vpogled v arhiv poslanih sporočil, ponovno pošiljanje sporočil, integracija z imenikom »Windows Contacts« in pošiljanje več naslovnikom hkrati. Storitev je brezplačna za naročnike Mobitela in je dostopna nahttp://moj.mobitel.si.