GamaSystemLogo
Novice
Želite več informacij?
Gama System uspešno na NT konferenci 2008
29.05.2008

Gama System je bila tudi na letošnji Microsoftovi NT konferenci zelo aktivna. Na svojem razstavnem prostoru je predstavljala dokumentno linijo (Gama System® eDocs in Gama System® E-Arhiv), nastopila je na okrogli mizi za novinarje z naslovom Notranja pravila in akreditacija storitve varne hrambe digitalnih dokumentov (e-arhiviranje), na uvodnem predavanju s študijo primera v Pošti Slovenije, imela pa je tudi tehnično predavanje.

Skupaj s Pošto Slovenije je podjetje na uvodnem predavanju predstavilo študijo primera vpeljave elektronskega arhiva v obliki strategije programske opreme in storitev (software + services). Med uvodnim predavanjem je mag. Igor Marinič, namestnik generalnega direktorja Pošte Slovenije, poudaril pomembnost elektronskega arhiviranja in uspešnega sodelovanja s partnerskimi podjetji pri vpeljavi novih elektronskih storitev v sistem Pošte Slovenije.

S predstavniki Pošte Slovenije in g. Marjanom Antončičem smo pripravili okroglo mizo za novinarje, na kateri so bili predstavljeni vidiki pridobivanja akreditacije za storitev varne hrambe in programske opreme Gama System® E-Arhiv. Novinarjem smo predstavili proces akreditacije programske opreme in storitev pri Arhivu Republike Slovenije.

Podjetje Gama System se je na NTK 2008 predstavilo tudi s tehničnim predavanjem Matevža Gačnika z naslovom Windows Server 2008 in transakcijski datotečni sistem NTFS, ki je bilo uvrščeno med najbolje ocenjena predavanja konference.

Windows Vista in Windows Server 2008 prinašata novost v obliki transakcijskega datotečnega sistema NTFS, ki podpira implementacijo ACID-transakcij na ravni datotečnega sistema. Zagotavljanje transakcijske semantike na ravni datotečnega sistema je ključno v povezovalnih primerih s podatkovno bazo, saj omogoča konsistenco med zapisi v RDBMS in datotekami na strežniško dosegljivem sistemu za shranjevanje podatkov. Predstavljen je bil način izvedbe porazdeljenih transakcij, ki pokrivajo podatkovno bazo (ali več) ter datotečni sistem NTFS.

AnalyseBanner
Naročite analizo prihrankov>
Vnesite vaše podatke in pripravili vam bomo analizo prihrankov samo za vašo organizacijo.