Twitter

Kontaktirajte svetovalca

Želite več informacij?

PhoneIcon 01 200 22 80
EmailIcon

Pošta Slovenije izbrala Gama System eDocs

16. julij 2008

Dokumentni sistem Gama System eDocs bodo uporabljali za interno upravljanje z dokumenti, kar bo olajšalo delo zaposlenim, povečalo odzivnost in vplivalo na učinkovitost in uspešnost poslovanja. S tem bo imela Pošta Slovenije v uporabi celotno dokumentno linijo za upravljanje in arhiviranje elektronskih dokumentov Gama System, ki poleg rešitve eDMS - Gama System eDocs, vključuje tudi rešitev Gama System E-Arhiv. Slednjo že uporablja za varno hrambo lastnih elektronskih dokumentov in tudi dokumentov tretjih strank, naročnikov storitve E-Arhiva Pošte Slovenije.

Pošta Slovenije je potrebovala zmogljivo, učinkovito, napredno, trajno in zanesljivo programsko rešitev, zaradi česar je za vpeljavo dokumentnega sistema izbrala ponudnika Gama System. Z zaključenim projektom bo imela v uporabi celovito rešitev za upravljanje in arhiviranje elektronskih dokumentov, temelječo na sodobni, storitveno usmerjeni arhitekturi. Gama System je za sistem varne hrambe Gama System E-Arhiv nedavno pridobila tudi akreditacijo Arhiva Republike Slovenije, ki potrjuje, da je sistem ustrezen in skladen z zakonodajo.

"Storitveno usmerjena rešitev je zahtevala napredno programsko opremo, ki bi zagotavljala visoko raven varnosti in razpoložljivosti, poleg tega pa je morala ustrezati zahtevam zakonodaje," je dejalmag. Branko Godec, vodja Službe za informacijske storitve v Sektorju za informatiko Pošte Slovenije. "Glavne prednosti so pravna veljavnost in visoka raven varnosti dokumentov, od nastanka ali prihoda v podjetje, prek upravljanja z dokumenti v celotnem življenjskem ciklu do dolgoročne varne hrambe dokumentov v elektronski obliki."

"S sistemskim pristopom k elektronskemu poslovanju in celovito integrirano rešitvijo je mogoče doseči izjemne prihranke časa, prostora in ostalih stroškov, povezanih z obvladovanjem dokumentacije," je povedal mag. Marko Šobota, direktor družbe Gama System. "Odločitev Pošte Slovenije, da v svoje poslovanje uvede celovito rešitev za upravljanje in varno hrambo elektronskih dokumentov, je gotovo izjemno priznanje in obenem obveznost, da zagotavljamo naročniku še naprej najvišje standarde storitev. Je tudi dokaz, da se naša dokumentna linija uveljavlja kot rešitev najvišjega kakovostnega razreda in kot najboljša domača rešitev."

Podjetje Gama System je s podpisom pogodbe s Pošto Slovenije doseglo šesto namestitev dokumentnega sistema Gama System eDocs v letu 2008, med zahtevnimi slovenskimi podjetji in ustanovami.