Twitter

Kontaktirajte svetovalca

Želite več informacij?

PhoneIcon 01 200 22 80
EmailIcon

Predavanje na Microsoftovem MSDN srečanju 3. oktobra 2002

04. september 2002

Vabimo vas na predavanje - Arhitekturni napotki za gradnjo spletnih storitev, ki bo v četrtek, 3. oktobra ob 12.15 uri v ljubljanskem megakinu Kolosej.

Predavatelj: Matevž Gačnik, univ. dipl. inž.

Rešitve, ki temeljijo na spletnih storitvah bodo v prihodnosti odigrale pomembno vlogo na področju programskega predstavitvenega nivoja. Zunanja izmenjava informacij ni več omejena na dogovorjene protokole, XML ali prevladujoče tehnologije RPC. Zmožnosti spletnih storitev se ne končajo pri oddaji programske opreme kot storitve, pač pa omogočajo tudi nov način razvoja, implementacije in posodabljanja aplikacij. Večnivojska programska oprema, ki se trenutno večinoma uporabljaja v spletnih brskalnikih bo v prihodnosti prešla na klasične namizne aplikacije, ki bodo zopet uporabljale okenski uporabniški vmesnik skupaj s poslovno logiko, ki jo bodo nudile spletne storitve.

Na predavanju si bomo ogledali osnove razvoja rešitev temelječih na spletnih storitvah skupaj s poslovnimi prednostmi, pastmi in omejitvami. Predstavljena bo tako problematika transakcij, posodabljanja ter vmesnikov, kot tudi napotki, ki omogočajo hiter in kakovosten razvoj.