GamaSystemLogo
Novice
Želite več informacij?
Projekt na Ministrstvu za finance: Proračun Republike Slovenije
10.01.2020

Analitika in prikaz proračuna Republike Slovenije

Ministrstvo za finance Republike Slovenije na novi spletni strani https://proracun.gov.si od danes javno ponuja dnevno osvežene podatke o prilivih in porabi denarja iz državne blagajne. Interaktivni grafični prikaz ključnih podatkov državnega proračuna smo razvili na projektu posodobitve analitike državnega proračuna Republike Slovenije.

Državljani lahko zdaj z nekaj kliki sami preverijo, kaj se dogaja s proračunskimi financami. Namen spletne strani je, da javnost vidi, za katere namene se porablja javnofinančni denar in kako se zbirajo davki. Podatki bodo osveženi dnevno, tako da se bo vsak dan za pretekli dan lahko videlo, koliko denarja se je v državnem proračunu zbralo in koliko se ga je porabilo. Poleg tega pa spletna stran omogoča tudi preglede desetletne zgodovine porabe po vsebinah.

Budget 2020screen

Na spletni strani so zelo podrobno prikazane tudi značilnosti in realizacija posameznih projektov, ki še vedno trajajo in so v celoti ali delno financirani iz proračuna. Projekti so predstavljeni tudi po posameznih regijah in občinah.

Slovenija se s tem prikazom uvršča v skupino držav z najvišjo stopnjo proračunske transparentnosti.

Podjetje Gama System je skrbelo za celostno izvedbo projekta, tehnično načrtovanje, razvoj funkcionalnosti in pomoč pri namestitvi v okolje državnega računalniškega oblaka.

AnalyseBanner
Naročite analizo prihrankov>
Vnesite vaše podatke in pripravili vam bomo analizo prihrankov samo za vašo organizacijo.