GamaSystemLogo
Novice
Želite več informacij?
Uspešen nastop Gama System na Microsoftovi NT konferenci 2005
10.06.2005

Največjo pozornost je pritegnila serija treh povezanih predavanj na temo arhiviranja elektronskih dokumentov, in sicer:

  • Arhiv elektronskih dokumentov: Poslovni vidiki arhiviranja, Boštjan Lavuger (Pošta Slovenije), Matevž Gačnik
  • Arhiv elektronskih dokumentov: Arhitektura storitveno usmerjene rešitve, Matevž Gačnik, Boštjan Lavuger (Pošta Slovenije)
  • Arhiv elektronskih dokumentov: "Gama System® eDocs" kot odjemalec, Damir Arh

Predavanje g. Boštjana Lavugra je nedvoumno izjemen prispevek k opredeljevanju kaj arhiv elektronskih dokumentov sploh je, kaj je varna hramba in kaj predstavlja rešitev E-Arhiv; katere zakonodajne podlage so že sprejete in kateri zakoni so v stanju parlamentarne razprave, da bi bila problematika arhiviranja elektronskih dokumentov v celoti podprta z veljavnimi zakoni. Glede na dejstvo, da se na trgu pojavlja mnogo ponudnikov rešitev elektronskega arhiviranja in slabega zavedanja problematike elektronskega arhiviranja s strani podjetij, so udeleženci dobili veliko pomembnih in uporabnih informacij. V vsakem primeru je bila predstavljena celovita slika predpogojev in priložnosti povezanih z arhiviranjem elektronskih dokumentov.

Gama System, skupaj s Pošto Slovenije, pripravlja rešitev arhiviranja elektronskih dokumentov, ki bo na voljo širši javnosti v tretjem četrtletju letošnjega leta.

Na drugem predavanju je g. Gačnik predstavil arhitekturo storitveno usmerjene rešitve, to je namenske programske opreme izjemnih zmogljivosti, ki jo za Pošto Slovenije razvijamo v Gama System. Na predavanju smo v živo prikazali delovanje testnega sistema. Na predavanju ustvarjeni dokument smo arhivirali v E-Arhiv, vključno s preverjanjem podpisanih dokumentov in časovnim žigosanjem na strežniku TSA Pošte Slovenije v Mariboru. Pokazali smo prejeto obvestilo, da je elektronski dokument uspešno arhiviran.

Na tretjem predavanju je g. Arh predstavil celovit sistem za upravljanje in arhiviranje elektronskih dokumentov "Gama System® eDocs", ki smo ga za popolno obvladovanje vseh vrst dokumentov iz različnih virov razvili v podjetju Gama System. Gre za odprto platformo, ki v končni fazi omogoča elektronsko poslovanje z vsemi dokumenti družbe/podjetja/ustanove, tako tistimi, ki se ustvarijo znotraj družbe, kot tudi tistimi, ki pridejo v družbo bodisi v elektronski obliki, bodisi na papirju in se jih najprej digitalizira.

Tokrat smo naš produkt "Gama System® eDocs" predstavili kot odjemalca za "E-Arhiv Pošte Slovenije", kar naši rešitvi bistveno povečuje uporabno vrednost. Prepričani smo v to, da ta možnost za potencialne naročnike na domačem trgu postaja najboljša izbira.

Naš produkt omogoča izjemno fleksibilnost za naše naročnike oziroma koristnike storitev E-Arhiva Pošte Slovenije, kot npr.:

  • naročnik uporablja "Gama System® eDocs" kot sistem za upravljanje in varno hrambo elektronskih dokumentov ter kot odjemalca za E-Arhiv, samo arhiviranje poslovnih in drugih pomembnih dokumentov pa je v E-Arhivu Pošte Slovenije
  • naročnik uporablja "Gama System® eDocs" kot sistem za upravljanje in arhiviranje elektronskih dokumentov, zato mora vzpostaviti le potrebno infrastrukturo, saj rešitev podpira tudi to možnost.

Bodočim naročnikom je prepuščena možnost, da se sami odločajo med dvema skrajnostma, tako da je kriterij odločanja lahko povsem ekonomske narave. Naročniku so na voljo tudi vmesne možnosti, npr. da se na začetku odloči za prvo možnost, po določenem času pa vzpostavi lasten E-Arhiv. Gotovo je najbolj pomembno, da se lahko naročniki že sedaj odločijo za implementacijo "Gama System® eDocs", brez tveganja kaj bo prinesla manjkajoča zakonodaja, saj so mu na voljo vse zgoraj naštete možnosti, storitev Pošte Slovenija pa bo v celoti zadovoljevala vse zakonodajne zahteve. Dejstvo, da sta obe rešitvi razviti v našem podjetju pa je za uporabnike gotovo pomemben kriterij za sprejetje odločitev.

Gama System namenja veliko časa in zanimanja tehnologijam, ki šele prihajajo. Zato smo tudi tokrat pripravili predavanja na temo prihajajočih tehnologij, saj pripravljamo rešitve na najsodobnejših tehnologijah, kar uporabnikom naših sistemov zagotavlja takojšnjo uporabnost in predvsem dolgo življenjsko dobo.

Tokrat smo se osredotočili le na prihajajočo tehnologijo Microsoft "Indigo", del rešitve za E-Arhiv Pošte Slovenije je že napisan s tem orodjem, in imeli dve predavanji:

  • Microsoft "Indigo": Uvertura, Matevž Gačnik
  • Microsoft "Indigo": Simfonija, Matevž Gačnik

Seznaniti vas želimo še z enim pomembnim dogodkom. Na Microsoftovi NT konferenci 2005 je g. Matevž Gačnik, Microsoftov slovenski regionalni direktor in Most Valuable Professional (MVP) na področju XML, predstavil svojo novo (drugo) knjigo "Arhitektura sodobnih rešitev Microsoft .NET - Načrtovalski vzorci" v založbi Microsoft Corporation. Tokrat so jo dobili brezplačno vsi udeleženci na predavanjih Microsoft "Indigo".

Gama System se je na letošnji Microsoftovi NT konferenci 2005 predstavila tudi na razstavnem prostoru, kot Microsoftov partner, kjer so nas obiskali obstoječi kot tudi potencialni naročniki.

Posebej smo veseli obiskov iz Microsoft Deutschland GmbH in sicer g. Dan Bulucea – Platform Strategy Manager Eastern European Headquarters in g. Rupert March-a – Business Development Manager Eastern European Headquarters. Dejstvi, da smo gospoda prvič srečali letos na CeBIT-u 2005 v Hannovru in da sta nas tokrat prišla pozdravit osebno na našem razstavnem prostoru kažeta, da smo na vodstvo Microsofta z nastopom na CeBIT 2005 in z našim sistemom za upravljanje in arhiviranje elektronskih dokumentov "Gama System® eDocs" naredili odličen vtis.

AnalyseBanner
Naročite analizo prihrankov>
Vnesite vaše podatke in pripravili vam bomo analizo prihrankov samo za vašo organizacijo.